Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete

2014. március

Dr. Lázár János
miniszterelnökséget vezető államtitkár
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

Tisztelt Államtitkár Úr!

Hivatkozva az MKKSZ női delegációjának 2014. január 30-i látogatására, megegyezésünknek megfelelően mellékelten küldöm a közszolgálati munkavállalók bér-, jövedelem- és szociálpolitikai helyzetének javítására vonatkozó - érdekképviseleti nézőpontú - javaslatainkat.

Örömünkre szolgálna, ha azok egészéről (vagy egyes elemeiről) következő személyes tárgyalásunk keretében ismerhetnénk meg az Ön személyes véleményét.

Az MKKSZ ezúton is megerősíti, hogy érdekeltek vagyunk a mindenkori kormány sikeres működésében. A közszolgálat, a közigazgatás minden munkavállalója többször tanúbizonyságot tett szakmai felkészültségéről, és törvény által is megkövetelt lojalitásáról. Minden nehézséget megértettünk, (részben belülről is ismerjük), ugyanakkor felelős érdekképviseletként kötelességünk közvetíteni azt, hogy a jelenlegi helyzet nem tartható. Mindezt a munkabéke megőrzése érdekében tesszük, amely meggyőződésünk szerint komoly növekedési, stabilitási tényező.

Tisztelettel kérem Önt, hogy javaslatainkról szíveskedjen tájékoztatni Orbán Viktor miniszterelnököt.

Az MKKSZ női delegációjának nevében ismételten megköszönöm a személyes tárgyalás lehetőségét, és várjuk - következő találkozók időpontját is tartalmazó - szíves válaszát.

Budapest, 2014. február 12.

Üdvözlettel:
Boros Péterné