Kibővített ülésen fogadta el a 2017. évi költségvetést az Elnökség

Megjelent: 2017. április 25. kedd

Az MKKSZ Elnöksége 2017. április 22-én, szombaton a megyei titkárokkal és OSZT elnökökkel kibővített ülést tartott. Boros Péterné elnök megnyitója után az alelnökök tájékoztatták a testületet az előző ülés óta végzett munkáról, Veres Ildikó alelnök a tagdíjbizottság tevékenységéről, Árva János alelnök a különböző bizottságokban végzett munkájáról és a BKV tüntetésen való részvételéről. Majd Boros Péterné elnök fűzött szóbeli kiegészítés az MKKSZ 2016. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolóhoz és a 2017. évi központi költségvetéshez, melyet írásban minden meghívott előre megkapott. Elmondta, hogy igen nehéz év volt a gazdálkodás szempontjából 2016-os év, de tudtuk tartani a hiánycélt, sőt az engedélyezett hiányhoz képest közel 5 millió forinttal jobban teljesítettünk, de így is 6,7 millió forint volt a bevételek és kiadások negatív egyenlege. Ez kevesebb, mint a 2015. évi, a gazdálkodás javult, az irány jó. 

 

Ahogy a bevételek csökkentek, ezt követni kellett a kiadásoknak is. Az elkövetkezendő években ezt kell tovább módosítani, mert úgy tűnik, hogy az éves bevétel várhatóan nem fogja jelentősen meghaladni a 70 millió forintot. 2017-ben a bevétel alapja továbbra is a tagdíj. Két jelentős veszteségforrás megszűnik, az egyik a MAKASZ kártya közel 4 millió forintos licenc díja, a másik a hajdúszoboszlói többnyire üres apartmanok 1 millió Ft-os fenntartása. Ezek eladásából befolyt összegből az MKKSZ székházban vásárolunk értékes további tulajdonrészt. Az éves terv 75,2 millió Ft bevételt és a kiadás 82,7 millió Ft kiadást tartalmaz. 

Tornyi Lajosné a Felügyelőbizottság elnöke szerint 2016-ban a gazdálkodás pénzügyi szempontból biztonságos volt, likviditási gondok a tervszerűen ütemezett kifizetések miatt nem jelentkeztek. Az éves eredmény a bevételek és kiadások, a − költségvetésben meghatározottak szerinti − egyensúlyt mutatnak, de érzékelhető a lassú pénzvagyon csökkenés is. A tagdíj bevétel 12 megyében és a fővárosban a 2015. évi szinten teljesült, 5 megyében viszont jelentősen elmaradt az előző évitől. A 2017. évi költségvetés − nagyon helyesen − reálisan mérte fel a helyzetet és ennek megfelelően kerültek kialakításra a költségvetés fő számai. A Felügyelőbizottság a jogszabályi előírások betartása érdekében sürgeti a jelenlegi tagdíj rendszer megváltoztatását. Az új gazdálkodási rend kialakítása − a jogszabályi környezetnek való megfelelés érdekében − nem halogatható tovább, azaz a tagdíjak teljes összegének központi költségvetésben, és könyvelésében való megjelenítése. A költségvetésben az ehhez szükséges tárgyi és személyi feltételek forrását is meg kell teremteni. A gazdálkodás egyensúlya csak a szigorú körültekintő intézkedésekkel tartható fenn. Az Elnökség az előbbi észrevételek tudomásul vételével a 2016. évről szóló beszámolót és a 2017. évi központi költségvetést elfogadta. 

Ezután a testület Zseli Imre OV elnök javaslatára döntött az Országos Választmány 2017. május 27. napjára történő összehívásáról. Ezzel kapcsolatban hallgatta meg a kibővített testület dr. Marosi János SZÜB vezető − írásban is megküldött − javaslatát az Alapszabály és az SZMSZ egyes pontjainak módosításáról, ezek többnyire kisebb pontosítások. A döntés szerint az OV ülésen most csak az SZMSZ néhány pontjának módosítása lesz napirenden. Fehér József vagyonkezelési elnöki megbízott adott tájékoztatást az MKKSZ tulajdonában lévő ingatlanok tulajdonjogi helyzetéről, ezek egy részének a helyzete már rendeződött. Veres Ildikó alelnök ismertette a július 1-i ünnepség, új néven Közigazgatás Napja előkészületeit. A testület ezután rövid konzultációt folytatott a nagy vihart kavart civil törvénytervezetről és a Mt. tervezetről, ezek hatásáról a szakszervezetre. Végül az Elnökség zárt ülésen döntött a kitüntetésben részesülő személyekről, a kitüntetések átadásra az OV ülésen kerül sor.

Dr. Marosi János

 


 

  • Kétezerrel kevesebb fizikai munkás dolgozott a boltokban áprilisban, mint év elején. Pedig a boltos bérek is emelkedtek. A létszám a kisebb boltokban zsugorodott. Egyébként a kis- és közepes boltos vállalkozásoknál...

  • Ne hagyjuk magunkat agyonnyomni a sok munka által – komoly hatása lehet a szív egészségére nézve. Ha túl nagy a nyomás rajtunk, szabálytalan szívverés is kialakulhat – írja a napidoktor.hu.

  • Duplán rossz helyzetben van több tízezer nyugdíjas: egyrészt hiába vár arra, hogy beköltözhessen egy szociális intézménybe, másrészt ha sikerrel be is kerül, korántsem biztos, hogy ki tudja fizetni ellátási költségeit...

  •  A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete a Múzeumok Éjszakájára szervezett egy tüntetést, mellyel a múzeumi dolgozók alacsony bérére kívánták felhívni a figyelmet – írja a pecsma.hu.

  • Az első fél év végéhez közeledve főleg a kisebb cégek maradtak el a szabadságok időarányos kiadásával, mivel jogszabálysértésnek számít, ha a munkáltató nem adja ki az adott évre járó szabadságot,...

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában