Ülést tartott az Elnökség 2018.február 10

Megjelent: 2018. február 22. csütörtök

Az MKKSZ Elnöksége ezzel a képpel köszönti az „Állj ki mellettünk és viseld a szolidaritás KÉK színét”  akciót és viseli a KÉK smiley-t a szolidaritás jegyében.

A fotózás után az MKKSZ Elnöksége 2018. február 10-én, szombaton megtartotta ez évi első ülését. Az elnöki tájékoztató után a testület beszámolót hallgatott meg az üdültetés helyzetéről, megtárgyalta a 2018. évi költségvetést első olvasatban, döntött az OV tagjainak létszámáról és a 2018. évi kitüntetési felhívásról.

Az ülés elején, a napirendek előtt konzultáció folyt az MKKSZ honlapjának fejlesztésének első lépéseiről, melyet Dura Mirjam, a Dura stúdió vezetője mutatott be.

A vetítésen többféle szín és forma felmerült, a vita és a javaslatok alapján folyhat tovább az előkészítő munka. Célunk, hogy a honlap fiatalosabb és jól áttekinthető legyen.

Ezután Boros Péterné elnök számolt be az előző ülés óta végzett munkáról, többek között a februári sztrájk előkészületeiről, a parlament rendkívüli ülésén való részvételről, az ONYT üléséről, a Kormányhivatali OSZT megalakításának előkészületeiről és a SZEF-ben végzett tevékenységéről.

Az üdülési tevékenységről Hetényi Ferencné, az üdülési bizottság tagja adott tájékoztatót. 2017-ben a Fonyódi üdülőben a nyári hónapokban 16 család (56 fő) tudott pihenni, 357 vendégéjszakát töltöttek ott. A BRDSZ-szel történő együttműködés keretében – Hévízen, Balatonmáriafürdőn, Gyopárosfürdőn – 17 család (52 fő) pihent. A hajdúszoboszlói HODOSZ apartmant 17 MKKSZ tag vette igénybe. Az igények a főidényben meghaladják az MKKSZ lehetőségeit, a nyári hónapok túlzsúfoltak, míg másik 3 hónapban – az előszezonban és az utószezonban – szinte senki nem veszi igénybe az üdülőket. A horvátországi Tribunj színesítette a lehetőséget, itt 15 turnusban 81 fő nyaralt.

A testület megtárgyalta első olvasatban a 2018. évi költségvetést, melynek fő jellemzője, hogy továbbra is igen feszített. Elfogadására az áprilisi ülésen kerül sor. Döntés született az Országos Választmány létszámáról, majd az Elnökség elfogadta a kitüntetési felhívást, a javaslatokról az Elnökség dönt, az átadásra a májusi OV ülésen kerül sor.Végül a testület jóváhagyta az ONYT SZMSZ és az SZÜB Ügyrend módosítását.

 Dr. Marosi János

 

 


 

  • Kétezerrel kevesebb fizikai munkás dolgozott a boltokban áprilisban, mint év elején. Pedig a boltos bérek is emelkedtek. A létszám a kisebb boltokban zsugorodott. Egyébként a kis- és közepes boltos vállalkozásoknál...

  • Ne hagyjuk magunkat agyonnyomni a sok munka által – komoly hatása lehet a szív egészségére nézve. Ha túl nagy a nyomás rajtunk, szabálytalan szívverés is kialakulhat – írja a napidoktor.hu.

  • Duplán rossz helyzetben van több tízezer nyugdíjas: egyrészt hiába vár arra, hogy beköltözhessen egy szociális intézménybe, másrészt ha sikerrel be is kerül, korántsem biztos, hogy ki tudja fizetni ellátási költségeit...

  •  A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete a Múzeumok Éjszakájára szervezett egy tüntetést, mellyel a múzeumi dolgozók alacsony bérére kívánták felhívni a figyelmet – írja a pecsma.hu.

  • Az első fél év végéhez közeledve főleg a kisebb cégek maradtak el a szabadságok időarányos kiadásával, mivel jogszabálysértésnek számít, ha a munkáltató nem adja ki az adott évre járó szabadságot,...

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában