Lyukas a cipőnk! Demonstráció az NGM előtt

Nyomtatás
Megjelent: 2013. november 14. csütörtök

A közszolgálati dolgozók illetményalap-emelését követelte a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), ma délelőtt, a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt rendezett villámtüntetésen.


Használt cipők a Nemzetgazdasági Minisztérium József nádor téri épülete előtt a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) Lyukas a cipőnk címmel megrendezett demonstrációján 2013. november 14-én
(Fotó: Szakszervezetek.hu)

Az MKKSZ a hat éve befagyasztott köztisztviselői illetményalap miatt demonstrált, tiltakozásukhoz ugyanakkor csatlakozott – a különböző szakszervezeti konföderációkhoz tartozó – Magyarországon működő összes közszolgálati szakszervezet.


    A összegyűlt demonstrálók előtt Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára – többek között – arról beszélt, hogy a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és a közalkalmazottak körében napjainkra érzékelhető mértékben megjelent a nélkülözés, az elszegényedés. Ország – világ előtt ki kell mondanunk, hogy a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és közalkalmazottak körében napjainkra érzékelhető mértékben megjelent a nélkülözés, az elszegényedés.
 

 


   Leértékelődik a hivatás is, mert immáron 6 éve nem változott a kereseteket döntően meghatározó illetményalap, és befagyasztották a közalkalmazotti illetménytételeket is. Az elmúlt több mint 20 évben erre még nem volt példa. Mint ahogy arra sem, hogy egy teljes kormányzati ciklus idő tartamában azaz 4 éven keresztül az illetményalap ugyanaz az összeg.

    Boros Péterné ez úton is a közvélemény tudomására kívánta hozni, hogy a közszolgálatban dolgozók, a köztisztviselők, a kormánytisztviselők, vagy a  könyvtárosok, a  múzeumi dolgozók,  a  szociális munkások , vagy a rendőrök abba a körbe tartoznak, akiknek egy fillérrel sem növekedett évek óta a bére.


Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára beszél a villámtüntetésen
(Fotó: Szakszervezetek.hu)

    Leértékelődik emiatt a hivatás is, mert immár hat éve nem változik a kereseteket döntően meghatározó illetményalap - tette hozzá. Boros Péterné kijelentette: megfélemlített kollégáik helyzete tarthatatlan, húsz százalékos illetményalap-emelést akarnak - közölte.

    Boros Péterné összefogásra kérte a közszolgálati szakszervezeteket, és arra hívta fel őket, hogy alakítsanak közös demonstrációs és sztrájkbizottságot.


Agg Géza, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének elnöke beszél a demonstráción
(Fotó: Szakszervezetek.hu)

    Agg Géza, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének (KSZSZ) elnöke azt mondta, támogatják a demonstrációs és sztrájkbizottság megalapítását, azért, hogy a kormányt rákényszerítsék az érdemi tárgyalásokra.

    Felszólalásában arról beszélt, hogy a „Munka alapú társadalomban” a tisztességes munkáért tisztességes bér jár. A közszolgálati tisztviselőket több mint 10 többlet követelmény sújtja a versenyszférában dolgozókhoz képest: különböző vizsgák, eskü, összeférhetetlenségek sora, másodállás tilalma, túlóráztatás ellenszolgáltatás nélkül, bizalomvesztés, méltatlanság, szakszervezeti tagság megnehezítése, stb.    Az elmúlt évek bérpolitikája nem akceptálta a köz szolgálóinak ezeket a  kötelmeit. A „Jogok és kötelezettségek közötti egyensúlyt” helyre kell állítani. A szociális párbeszéd rendszere alig-alig működik, érdemi egyeztetésre lenne szükség.


   A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége is követeli, hogy a köz szolgálóinak reáljövedelme végre növekedjen, valamint az ILO egyezmények, az Európai Unió és a magyar jogszabályok által előírt érdekegyeztető fórumok érdemben működjenek.

    A demonstráció végén egy kisteherautó platójáról - a szegénységet jelképezendő - közszolgálati dolgozók elhasznált cipőit dobálták a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtti útra.


 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

További információk

Copyright 2011. Joomla Template Maker. adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában