MKKSZ        MAKASZ        KözigPress        MKKSZ elérhetőségek

2009. július 3. - I. évfolyam 1. (próba)szám
  INTERJÚ

Fehér József:

2010-ben a közszolgálati keresetek reálértékének növekedni kell!

(1. rész)
Az Orientpress Televízió Fehér Józseffel, az MKKSZ főtitkárával, hosszabb lélegzetű interjút készített. Szóba került, hogy hol tartanak most az aktuális közszolgálati szociális párbeszéd folyamatai. Marad-e a munkabéke, van-e még türelem? Milyen költségvetési pozíciókat lehet elérni? Mi várható 2010-től? Az MKKSZ vezetői a kormányon kívül az ellenzékkel is tárgyalnak? Hogy vélekednek a köztisztviselők a sztrájkról?  Az interú második részében pedig arról kérdeztük a főtitkárt, hogy milyen lehetőségei lesznek az Európai Unió államai közötti horizontális úgy nevezetett közigazgatási együttműködésnek, valamint milyen szakmapolitikai törekvései vannak az MKKSZ-nek?
  ÉRDEKKÉPVISELET

A Tolna Megyei Bíróság II. fokon jogerősen is kimondta:

A munkáltató megsértette a szakszervezettel való véleményeztetésre, véleménykérésre vonatkozó kötelezettségét

Támadások, megaláztatások kereszttűzében

Szerző: dr. Faragó Ágnes

A létszámleépítés szele mára már a Polgármesteri Hivatalok többségét elérte. Szekszárdon először 2004. évben, a CCA Adó és Pénzügyi Tanácsadó, Menedzser Zrt. által elkészített átvilágításra hivatkozva. A CCA Audit Zrt. 2004. évben átvilágította az önkormányzat intézményeit és a Polgármesteri Hivatalt. Ennek következtében a Polgármesteri Hivatalban 10 százalékos, 16 főt érintő létszámleépítésre került sor, a hivatal átszervezésére akkor tett javaslatokat pedig végrehajtották.(...)
A helyi szakszervezet álláspontja szerint  azonban a CCA Audit Zrt. a 2008. évi átvilágítás során – ellentétben a 4 évvel ezelőtti vizsgálattal – most elmulasztotta felmérni a szekszárdi Polgármesteri Hivatal valódi helyzetét, az általa kötelezően ellátandó és a közgyűlés által vállalt, a Hivatalt terhelő egyéb feladatokat. …
  INFORMÁCIÓ
Továbbra is lesz kereset-kiegészítés a közszférában!
Megfelelő eredmények születtek a júniusi bértárgyalásokon.
  KITEKINTŐ